Info

Information kring Kinnarummadagen

Kinnarummadagen är en helt ideellt arrangemang som anordnas av Kinnarumma byalag. Dagen är till för att visa upp Kinnarumma, att invånarna skall ha roligt och kunna träffas och umgås.
Tack vare sponsorer är detta möjligt att genomföra, Tack till er!

Kinnarummadagen började som ett test 2010 av Hanna Hermansson, P-A Sköld och Magnus Larsson.
Grundstenen var att börja anordna en brännbollsturnering, där man kunde samla ihop ett lag (ca 15 pers) och ha roligt tillsammans.
Första året hade vi 8 lag.
Vi försökte även att få till lite kringaktiviteter, såsom lotterier, tipspromenad, hoppborg, lite gamla bilar mm. Vi uppskattar antalet besökare på dan till runt 600pers.
På kvällen hade vi byggt bar, ställt upp en scen och tagit hit ett band (partybandet). Så kl 19 slog portarna upp till öltälten. mycket folk, och alla hade roligt, sjöng o dansade.
Detta blev lyckat så vi beslutade att köra ett år till.

2011 Hade vi precis som tidigare grundstommen klar. Brännbollen. Kinnarummadagen är och kommer förbli en dag kring brännbollen med div kring aktiviteter. runt 7-800 pers
Då anmälde sig 12 st lag. Div kringaktiviteter hade vi, bla drickabacksstapling med en 40m hög kran. På kvällen kom bandet Hotshots och gjorde en dundrande show. ca 350 betalande hade vi på kvällen. Riktigt bra.

2012 kommer bli likadant, med diverse aktiviteter som du kan läsa om på denna sida.
I år har 18 lag anmält intresse, men vi tar bara in 16st lag i år.
På kvällen kommer bandet Luftens hjältar, ett riktigt proffsband…

2013 firar byalaget 10år. Detta firar vi med att bjuda på 2 st artister med lokalkänning, Patrik Rasmussen och Ninni Bautista. Även kända Allgott och Villgott kommer till oss!

2014 har vi bjudit in Mr Berger och gycklaren Ann som trollar för oss hela dagen! Nalles tivoli kommer finnas på plats och erbjuda massor av roliga aktiviter.

2015 kommer Mr Berger och gycklare Ann till oss igen, de kommer trolla för oss och hålla musikquiz. Med sig har de också sina åsnor som man kan rida på. Nalles tivoli är på plats med flera attraktioner, dessutom finns det chans för våghalsar att klättra drickabacksklättring. Vi kommer visa upp vår nybyggda bmx-bana också!

2016 kommer tuta&kör ha en föreställning på scen, brännbollsturnering som vanligt, marknadsgata, drickabacksklättring, ponnyridning, Nalles Tivoli,

 

Vi är otroligt nöjda med den utveckling vi har haft kring detta evenemang, att få visa upp Kinnarumma. Vad man kan åstakomma i en liten by.
Och vi är redan igång och planerar inför 2016,